10 iunie 2010

A început Bookfest

Dragi prieteni, a început Bookfest, unul dintre cele cele mai mari târguri de carte din România. Până duminică, puteți vizita standurile a zeci de edituri, care au pregătit nenumărate reduceri și promoții.
Programul evenimentelor editoriale îl puteți vedea aici, iar harta și numele editurilor participante le găsiți aici.
La mai toate standurile sunt cărți de știință sau scrieri ale unor autori umanisti, cărți care merită citite și păstrate în bibliotecă, pentru a fi consultate ori de câte ori aveți nevoie :)

Noi am fost deja la târg și am observat două lucruri inedite la ediția din acest an:
1. Spania participă în calitate de țară invitată. Organizatorii vor să transforme acest gen de manifestare în tradiție și au început cu Spania datorită asemănărilor culturale pe care le are cu România. Printre numeroasele cărți scrise de autori spanioli, la standul țării invitate veți găsi și un album realizat în timpul filmărilor pentru filmul Agora, o mare realizare a cinematografiei spaniole, care prezintă conflictele interreligioase, dar și ciocnirile dintre filosofie și religie, de la sfârșitul secolului IV.
2. O altă noutate în acest an la Bookfest o reprezintă secțiunea dedicată copiilor, Clubul Șoarecilor de Bibliotecă. Copiii se vor putea juca și vor putea învăța lucruri noi, printr-o serie de evenimente interesante: lectură pe scenă, ateliere de desen și de creativitate, teatru, jocuri educative pe calculator, expoziții de ilustrație și de fotografie, concursuri de creație literară sau probe de îndemânare artistică.

În plus, cărțile de știință pot fi achiziționate la prețuri reduse. Așadar, vă invităm să vizitați târgul, să vă bucurați de oferta mare de cărți și să ne împărtășiți impresiile voastre. Mai jos v-am lăsat câteva imagini surprinse de noi în prima zi la Bookfest.





3 comentarii:

  1. Maine sunt cele mai multe evenimente, cred ca voi sta toata ziua la Bookfest. Sper sa fie reduceri ca "Science Masters", ca imi lipsesc cateva carti si as vrea sa le citesc curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost dimineata si am stat pana pe la trei, cand deja incepuse sa se aglomereze. Am luat cartea despre Agora, mi-a placut prea tare filmul ca sa ratez ocazia.
    In rest, am vazut ca reducerile nu era prea mari, poate la Gaudeamus sa fie ceva mai bine. Curtea Veche, Humanitas si Trei au carti de stiinta bune, merita vizitate standurile lor. Si la Vellant gasiti cate ceva interesant.
    Ce sa mai, per total o editie reusita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, reducerile n-au fost prea mari.

    Polirom n-a oferit mai mult de 10% discount, iar unele carti s-au vandut (culmea) la pret integral, cum ar fi volumul IV din "Istoria religiilor" de Giovanni Filoramo.

    Nici Humanitas n-a avut reduceri mari, 10-15% cel mult. In colectia "Science Masters" figurau doar cateva titluri, cele vechi care au avut mereu priza la public (Simon Sigh, Stephen Hawking), iar cartile de economie liberala lipseau cu desavarsire.

    La editurile Trei si All am mai gasit cateva aparitii editoriale bune in popularizarea stiintei (Thomas Nagel, Michio Kaku, s.a.)

    La Nemira am gasit cateva oferte bune, la cartile de politologie, dar atat, ca restu' era doar fantasy si SF.

    La Paideia am gasit ultima carte a lu' Bulai, scumpa in draci, 63 de lei cu tot cu reducere.

    La Paralela 45 am gasit cateva titluri mai vechi, dar bunicele (Foucalt, parca).

    Curtea Veche m-a surprins placut cu lansarea volumului "Religie si politica in Romania postcomunista".

    N-am vazut Antet si Editura Tehnica.

    In rest, multa fictiune cu si despre vampiri/varcolaci, self-helpuri cu nemiluita, spiritism-ocultism si o droaie de carti pentru copii prescolari :>

    Per total nu stiu daca targul a fost slab, io am fost multumit de "recolta", dar nu neg ca se putea si mai bine.

    RăspundețiȘtergere