7 august 2010

Mulțumim pentru susținere!

Petiția "Scrisoare deschisă - Taxarea cultelor" a strâns până acum peste 800 de semnături. Ne face plăcere să vă anunțăm că după lansarea site-ului de campanie și postarea panourilor outdoor, numărul semnatarilor a crescut semnificativ, fiind înregistrate 163 de voturi numai în ziua de joi, 5 august. Aveți mai jos un grafic care reprezintă evoluția de până acum a numărului de semnături (click pe imagine pentru a o mări).

Mulți susținători ai petiției și-au motivat gestul printr-un comentariu, iar pe unele dintre ele le puteți citi în continuare:

* Tudor Cristian Florin: ”M-am intrebat si eu de ce exista bani pentru constructia unei biserici la fiecare colt de strada si nu sunt bani pentru spitale si scoli. BOR-ul mai bine se gandea sa faca Spitalul Mantuirii Neamului.
* Paraschiv Mihaela Cristina: ”Si eu doresc sa nu se mai cheltuiasca banii publici pentru Catedrala Mantuirii Neamului ...si personalul clerical sa plateasca impozite .....la botezul fetitei mele taxa a fost de 3 milioane si preotul a efectuat slujba de crestinare intr-un grup de 9 prunci .. toti odata ... evident nu mi s-a eliberat nici o chitanta ...
* Alex Ayaan: ”O institutie ce isi permite sa vorbeasca despre moralitate ar trebui mai intai sa respecte aceleasi legi pe care le respectam cu totii. sustin taxarea si impozitarea tuturor cultelor si stoparea finantarii lor de carte bugetul de stat.”
* Cristina Movila: ”Atat timp cat sunt realizate venituri, mi se pare corect sa fie platite si impozitele aferente. Nu este ca si cum acesti bani sunt folositi pentru proiecte sociale, cum ar fi scoli, orfelinate, azile de batrani, ci constructii ridicole, care au prea putine legaturi cu Dumnezeu.”
* Zait Ionut-Cristinel: ”Preotii sa-si ia salariul din donatiile credinciosilor (donatii pentru care elibereaza chianta), respectiv, salariatii care doresc sa contribuie la fondurile unui cult religios pot semna un document oficial prin care doneaza direct un procent din venitul lunar (adica ar trebui sa existe si o lege in acest sens);
2. Scoateti religia din scoli. Se poate preda in zilele de sambata si duminica la cererea parintilor doritori, care de comun acord cu profesorul in cauza pot stabili si contravaloarea in bani a acestor servicii (plata cu ora) iar directorii pot oferi salile de clasa necesare (gratuit sau contra-cost)
.”

Ne face plăcere să observăm că oameni din întreaga țară văd în această petiție o platformă potrivită pentru a-și exprima nemulțumirile existente deja față de netaxarea cultelor. Vă invităm să ne trimiteți în continuare mesajele voastre, fie că e vorba de experiențe personale legate de subiectul petiției sau de sugestii pentru îmbunătățirea campaniei.

Iar dacă doriți să contribuiți și mai mult la susținerea campaniei, ajutați-ne cu donații care să ne permită să cumpărăm spațiu publicitar suplimentar, popularizați petiția, faceți poze cu panourile, promovați siteul de campanie.
Vă mulțumim tuturor pentru susținere!

6 comentarii:

  1. Foarte bine! Probabil că o să-mi fac și eu o poză cu panoul.

    RăspundețiȘtergere
  2. ar trebui pus linkul pe forumurile mari - SP, CG, RoP, Level, Acasa, GSP si care or mai fi.
    pe primele doua l-am dat eu pe topice existente dar poate ar trebui cate un topic separat pe fiecare. de-acolo se pot strange chiar cateva sute de semnaturi cumulate.
    daca indrazniti si un mic spam pe blogurile de top sau pe facebook (la asta nu stiu cum e) sau chiar pe huburi de odc cred ca mai luati inca pe-atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. ar trebui sa iesim de pe internet irl

    cu cheltuieli minime se pot da anunturi in ziare la mica publicitate, unele chiar gratis

    RăspundețiȘtergere
  4. Asur ! Tradatori de neam si de religie. Sau mai rau mercenari ai celor din afara sau al adventistilor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Anonim, ASUR a tradat neamul si religia (implicite prin ignoranta cu care tratati problema) in aceeasi masura in care dumneavoastra ati tradat ratiunea si bunul-simt.

    RăspundețiȘtergere