14 august 2010

Un răspuns pentru comentatorii anonimi

După demararea campaniei ”În plata domnului”, pe lângă mesajele de susținere am primit și unele comentarii negative. Din păcate, acestea au fost mai degrabă injurii și denigrari la adresa ASUR, decât comentarii pe marginea subiectului, care ne-ar fi permis inițierea unei dezbateri bine argumentate.

Precizăm că întreaga noastră activitate este transparentă, la fel ca și susținerea de care se bucură inițiativele noastre. În ceea ce privește finanțările proiectelor, acestea provin din cotizațiile membrilor și donațiile simpatizanților, toți având cetățenie română.

Menționăm încă o dată că nu suntem dușmanii credincioșilor, iar prin campania ”În plata domnului” vizăm doar respectarea legislației și eliminarea statului din relația personală dintre cetățean și biserică. Cadrul legal actual prevede posibilitatea ca fiecare individ să contribuie material la sprijinirea oricărui cult dorește fără ca aceste donații să fie impozitate în vreun fel. De aceea considerăm că niciun cult nu ar trebui să primească subvenții de la statul român.

ASUR sprijină principiile umaniste și promovează știința și separarea statului de biserică. Mai multe detalii precum și informații despre membrii fondatori puteți găsi la www.asur.ro

Cât despre comentarii - vom continua să moderăm enunțurile care conțin injurii, dar suntem deschiși oricăror critici constructive. Așadar, dacă doriți să începem o dezbatere cu argumente despre textul petiției și despre subiectul taxării cultelor, ne puteți lăsa un comentariu pe blog sau ne puteți scrie la adresa pr[at]asur[.]ro și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

13 comentarii:

  1. Asa, chiar ma intrebam cand le raspundeti alora de va injura. Felicitari, pentru diplomatie, eu le-as fi zis vreo doua :D
    Si apropo de banii ”din afara” - pe acelasi principiu nu ar trebui acceptati in tara nici banii capsunarilor, ca vin de la straini. Pfffffff, ce idiotenie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt crestin, dar sustin taxarea cultelor. Credinciosii fac destule donatii, pentru ca orice cult sa se poata autofinanta!
    Felicitari ASUR pentru campanie si va marturisesc ca mi-e rusine pentru cei care au comentarii nepotrivite si prin asta isi bat joc de credinta lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. "TRANSPARENTA" - iata un cuvant pe care BOR nu il cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Părerea mea, lăsați cultele în plata Domnului. Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvântat! Eu susțin taxarea 0(zero)a populației. Numai așa se va face dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai băgați în seamă trolii!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristi
    Stai liniștit, nu te bagă nimeni în seamă.

    RăspundețiȘtergere
  7. vad ca BOR a raspuns la articolul de pe realitatea.net, numindu-ne "nostalgici comunisti". daca la ei se poarta d-astea, rog ASUR ca in urmatorul comunicat/articol de presa/etc sa-i numeasca pe BORaci si sustinatorii lor "nostalgici feudali" sau "nostalgici primitivi". eventual intr-o forma mai mascata dar putin ironica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Confortul anonimatului le-a oferit iluzia puterii. Ce n-as da pentru o discutie tete-a-tete cu "anonimii" :>

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă vreți să înțelegeți cum funcționează un trol, analizați-l pe Manfred, care a fost pomenit și pe blog-ul TLP.

    http://www.tlp.ro/2010/08/regimul-comunist-in-romania-despre.html
    "Iată un dialog pe această temă din secţiunea de comentarii a acestui site, între o victimă a manipulării (sau propovăduitor? - Alman/Manfred) şi Feynman - un tip raţional"

    Scopul lui Manfred e să posteze comentarii provocatoare deoarece dorește să stârnească controverse.
    El trebuie ignorat, și se va liniști, dar am ales să fac această observație pentru a vă atenționa în privința intențiilor sale.

    Acesta este al doilea și ultimul comentariu pe care îl las pe blog-ul ASUR.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Ionut, esti dovada ca pot exista si crestini seculari. Daca nu se poate cu mai multi atei/agnostici, macar de-ar fi mai multi ca tine :)

    RăspundețiȘtergere
  11. adevarul e la mijloc14 august 2010 la 20:35

    Felicitari,Ionut,eu nu sunt crestin(nici ateu nu sunt)dar altfel ar sta lucrurile daca toti crestinii ar gandi ca tine.Din pacate insa...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Cristi
    Mamă câtă "libertate" a cuvântului... Cristi, te-a înjurat cumva cineva?

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere