17 septembrie 2010

Vă invităm la o plimbare prin Univers

Cu ocazia Săptămânii Mondiale pentru Spațiul Cosmic (”World Space Week 2010”) și a serbării centenarului prof. Călin Popovici, fondatorul astrofizicii românești, ASUR vă invită la evenimentul ”Cu mic, cu mare... prin Univers”. Acest eveniment are ca scop prezentarea și popularizarea uneia dintre științele cu cea mai veche istorie: Astronomia. Participarea la acest eveniment va fi o experiență deosebită, insolită și educativă pentru toți vizitatorii.

Manifestările vor începe duminică 3 octombrie, cu scurte prezentări multimedia despre Soare și planetele Sistemului Solar, urmate de vernisajul unei expoziții fotografice dedicate zborului în spațiul cosmic al primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu. În holul facultății vor fi prezentate fotografii astronomice realizate de Alex Tudorică, fotograf român recunoscut pe plan internațional.

Tot duminică vor avea loc prezentări interactive de experimente pentru public, seminarii, un concurs cu premii adresat elevilorși multe alte manifestări interesante. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii, pentru toți participanții la eveniment. Seara se va încheia, în cazul în care vremea va permite, cu observații astronomice ale planetelor Jupiter și Uranus, ale Căii Lactee și ale unor roiuri de stele.

A doua zi a evenimentului va fi dedicată seminariilor pe teme de astrofizică și observații astronomice. Vor participa studenți, profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică și de la Institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele. Invitat de onoare este prof. dr. Karl-Heinz Kampert, de la Universitatea din Wuppertal. Simpozionul de luni 4 octombrie va fi dedicat împlinirii chiar în acea zi a 100 de ani de la nașterea prof. Călin Popovici, fondatorul astrofizicii și cercetărilor spațiale în țara noastră, aniversarea fiind marcată de un discurs al fiului acestuia.

Intrarea la eveniment este gratuită. Transportul vizitatorilor va fi asigurat de organizatori, pe ruta Piața Operei – Platforma Măgurele și retur.

Evenimentul ”Cu mic, cu mare... prin Univers” este organizat de Facultatea de Fizică a Universității din București în colaborare cu Asociația Secular-Umanistă din România, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Astronomic al Academiei Române, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" și Astroclubul București.

Sponsorii evenimentului sunt Fundația Dinu Patriciu, Coca-Cola Hellenic și F64Studio.
Parteneri media: Radio RFI, Știința Azi, Stiinta.info, Sciencia.ro.

Programul complet și alte detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Un comentariu:

  1. Vine cineva la Science Fest 2010 - vineri, 24 septembrie? Pentru mai multe informatii: http://www.nipne.ro/sciencefest2010/index.php

    RăspundețiȘtergere