1 iunie 2010

Science Week la Iași

Știința poate fi instructivă și amuzantă în același timp. Au dovedit-o elevii și profesorii Colegiului Național ”Costache Negruzzi” din Iași, care au organizat, în perioada 14 – 19 mai 2010, Science Week, un festival al științelor dedicat elevilor de liceu și gimnaziu.
Gândit ca un proiect care să promoveze știința într-o manieră nu doar accesibilă, ci şi agreabilă, festivalul a inclus workshopuri, expoziții, prezentări, sesiuni experimentale și concursuri pe teme de fizică, chimie, biologie, geografie sau informatică.
Aflată la a treia ediție, Science Week a reunit peste 2.000 de elevi și aproximativ 50 de profesori din Iași și Chișinău, dovedind că o astfel de manifestare poate stârni un interes ridicat.

Într-o perioadă când învățământul din România este aprig contestat, desfășurarea unor astfel de evenimente nu poate decât să ne bucure. Stimularea creativității, inventivității și competiției în rândul tinerilor contribuie semnificativ la dezvoltarea lor intelectuală.
Noi, cei de la Asociația Secular-Umanistă din România, dorim să felicităm participanții și organizatorii pentru timpul dedicat promovării științei. Totodată, sperăm ca festivalul organizat la Iași să fie un exemplu bun și un punct de plecare pentru alte licee din țară, iar în viitor să auzim cât mai des de asemenea evenimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu