18 iulie 2010

European Skeptics Congress

În perioada 17-19 septembrie 2010, la Budapesta se va desfășura a 14-a ediția a European Skeptics Congress.Principalele obiective ale congresului sunt promovarea gândirii critice și a cunoașterii științifice, dar și critica pseudo-științei.

Ediția din acest an va fi organizată de Hungarian Skeptics Society și va dura 3 zile, timp în care vor fi suținute peste 20 de prelegeri. Printre conferențiari, se numără personalități precum Joe Nickell, Massimo Polidoro și Simon Singh.

Ne face plăcere să vă anunțăm că Asociația Secular-Umanistă din România va fi prezentă la acest congres, iar Atila Nyerges, președintele ASUR, va susține o prelegere cu titlul ”Misticismul în România de azi”.

Întrucât ediția din acest an a congresului este organizată în vecinătatea României, scepticii români au o mare oportunitate de a lua parte la eveniment. Organizatorii au dorit să faciliteze accesul publicului la congres, prin urmare taxa de participare e de numai 30 de euro. Așadar, dacă doriți să participați, găsiți aici toate informațiile necesare. Ne vedem la Budapesta!

6 comentarii:

  1. Excelent! Se suprapune cu vacanta pe care o planuiam in Ungaria, asa ca voi participa cu siguranta. Multam de informatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Conferinta despre misticismul din Romania? Pai nu sunt suficiente trei zile pentru a dezbate tema asta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica, era suficient sa scrii "vine Simon Singh la Budapesta" - e cel mai convingator argument pentru a participa la congres.

    RăspundețiȘtergere
  4. poate faceti si voi unul in ro anul viitor, ar fi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este o initiativa excelenta tinand cont ca in Romania de moment un astfel de eveniment nu este bine vazut de autoritati si populatia dogmatizata

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere