29 iulie 2010

Intrebari despre taxarea cultelor adresate Ministerului de Finante

Ca urmare a scrisorii deschise privind taxarea cultelor, Ministerul de Finante ne-a furnizat un raspuns care necesita niste clarificari pe care astazi le-am solicitat autoritatii in cauza. Iata textul:
................................................................................................................... 

In atentia Ministerului de Finante,


Conform legislatiei romane si raspunsului Ministerului de Finante din data de 26 iulie 2010, cultele sunt scutite de impozit atat pentru activitatile de practicare efectiva a credintei cat si pentru lacasurile de cult. Astfel, se consfiinteste libertatea de credinta si de exprimare a acesteia, drept respectat si aparat de ASUR.
In contextul transparentei necesare unei bune guvernari si in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, solicitam Ministerului de Finante sa ofere raspunsuri la doua intrebari importante:

- Cum se asigura
, de catre autoritatea fiscala, auditarea financiara a activitatilor cultelor pentru a se discerne care dintre activitatile si proprietatile lor au legatura directa cu practicarea cultului respectiv si astfel sunt scutite de taxe si impozite?

- Care
este cuantumul impozitului calculat, asumat si platit de catre cultele inregistrate in Romania pentru perioada aferenta anului 2009 pentru activitatile si proprietatile cultelor care nu au legatura directa cu practicarea cultelor respective?

Cu consideratie,

Atila Nyerges
Presedinte, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)

5 comentarii:

  1. Felicitări pentru demers! Urmăresc cu interes acţiunea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și statul dă dovadă de autism...

    A se vedea : http://www.facebook.com/group.php?gid=129160823781733&v=app_2373072738#!/topic.php?uid=129160823781733&topic=146

    - Andrei K.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa infiinteze o noua categorie de servicii. Acelea care sunt platite acum, dar sunt prestate toate dupa ce moare omul:))) Insa chiar si in cazul asta tot servicii sunt, deoarece au fost contractate de cadavrul omului pe vremea cand nu era cadavru. Sa se impoziteze la fel cum s-ar impozita vanzarea bunurilor mele la licitatie dupa ce imi dau "duhul".

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere